Het belang van een goede standbouwer briefing

Een deelname aan een beurs is natuurlijk niet compleet zonder een beursstand. Deze wordt gebouwd door een standbouwer, aan de hand van de briefing die je ze geeft. Vaak ligt wat er verteld moet worden in deze briefing helaas niet zo voor de hand, en kost het ons extra tijd om dit recht te trekken. Om ons te helpen de ideale stand voor jouw bedrijf te bouwen, geven we je een aantal tips die ervoor zorgen dat we samen op één lijn liggen.

Je kunt de standbouwer briefing opdelen in verschillende categorieën: algemene informatie, eerdere ervaringen en wensen en verwachtingen.

Algemene informatie standbouwer briefing

Als eerste willen we natuurlijk graag weten wie je bent. Een aantal vragen die je daarbij op weg kunnen helpen zijn:

  • Wie ben je als bedrijf?
  • Wat zijn de visie en missie van je bedrijf?
  • Wie is je huidige doelgroep?
  • Wat maakt jouw bedrijf uniek ten opzichte van andere bedrijven?
  • Hoe ziet je huisstijl er uit?
  • Wie zijn je concurrenten?
  • Wat is de doelstelling die je op de beurs wil bereiken?
  • Voor welke doelgroep doe je dit?
  • Wat is je budget?

 

Als er andere informatie is over je bedrijf waarvan je denkt dat deze relevant is, kun je deze ook meegeven. De bovenstaande vragen zijn simpelweg richtlijnen om je op weg te helpen.

 

Eerdere ervaringen

Als je al eens eerder op een beurs hebt gestaan, is alle voorgaande informatie die je kunt delen waardevol. Denk hierbij aan dingen die (super) goed gingen, maar ook aan dingen die minder goed gingen. Wat werkte voor jou wel fijn? En wat wil je het liefst nooit meer zien? Al deze informatie helpt ons de gewenste ervaring voor jouw bedrijf creëren.

 

Wensen en verwachtingen

Natuurlijk heb je zelf ook nog de ruimte om input te leveren. Naast het aanleveren van informatie zijn er namelijk ook dingen die je zelf in je stand wil zien. Je wil bijvoorbeeld dat er genoeg ruimte is voor bezoekers om langs te kunnen komen, of eventueel te blijven plakken. Hoeveel mensen verwacht je? En in welke setting wil je met ze kunnen praten? Ben je op zoek naar een lounge-gebied, een bar, of zijn een paar statafels al voldoende? En zijn er nog andere dingen die je graag wil doen, die bepaalde faciliteiten nodig hebben?

Bij Standcraft willen we er met jou alles aan doen om je de meest ideale beurservaring te geven, en een stand te bouwen waar we beiden trots op kunnen zijn. Heb je je ingeschreven voor een beurs, en ben je op zoek naar iemand die jou het gewenste totaalplaatje kan geven? Wij helpen je graag verder.