Duurzaamheid binnen standbouw

Milieuvriendelijke beursstands bij Standcraft

Duurzaamheid met behoud van hoogwaardige kwaliteit 

Al tijdens het ontwerp van een beursstand wordt slim nagedacht over hergebruik van materialen. Welk onderdeel van een beursstand kunnen we recyclen, wat is afval en hoe kunnen we dat tot het minimum reduceren?

In ons productieproces is hout verreweg de grootste bron van afval. Wij zijn er in geslaagd om het volume houtafval met 60% te verminderen, ondanks de aanzienlijke groei van ons bedrijf. Het plaatmateriaal dat we niet kunnen hergebruiken wordt door onze partners volledig gerecycled tot grondstof voor nieuw plaatmateriaal. 

Eén van de belangrijkste redenen waarom we zoveel hout kunnen besparen, is onze bewuste keuze om over te stappen van de traditionele houtbouw naar het gebruik van het geavanceerde Aluvision systeem. Het basisframe van onze wanden wordt telkens hergebruikt, en wanneer het uiteindelijk toch moet worden vervangen, is het aluminium frame volledig recyclebaar! Deze innovatieve aanpak stelt ons in staat om duurzaamheid te integreren in al onze stand-ontwerpen.

“Hout gebruiken we voor maatwerk oplossingen zoals balies, barren, displays en eyecatchers met hoogwaardige interieur kwaliteit. Voor wanden gebruiken we duurzame en slimme materialen. Daarnaast hebben we een innovatief modulair systeem bedacht voor balies, barren en displays, die we eenvoudig een eigen gezicht kunnen geven door gebruik te maken van inhaakpanelen. Op deze manier kunnen we een maatwerk oplossing bieden met een modulair systeem.”

Duurzame standbouw met de juiste leveranciers

Bij Standcraft kiezen wij bewust voor leveranciers die hun producten zo duurzaam mogelijk kunnen leveren. Hiermee proberen wij onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

  • Tapijt: Op verzoek leveren wij volledig recyclebare vloerbedekking voor jouw beursstand. Het deel dat niet gerecycled kan worden, gebruiken we als verpakkingsmateriaal.
  • Fullcolour wandbekleding: Voorzie jouw beursstand van een warme, stijlvolle uitstraling met onze fullcolour wandbekleding. Deze fullcolour wandbekleding kan vanaf zomer 2023 volledig worden gerecycled door onze leverancier.
  • Verf & Lak: Tijdens het productieproces van jouw beursstand werken wij uitsluitend met verf en lak op waterbasis. De verf die wij overhouden wordt uiteraard bewaard en hergebruikt voor een nieuw project. Verf wat wij niet meer kunnen gebruiken wordt weggebracht naar een KCA-punt.

 

Ca 10 jaar geleden hebben wij besloten oplosmiddelhoudende verf te verbannen uit ons productieproces. Wij maken (bijna)alleen nog gebruik van water gedragen verf en lakken, tenzij dit door technische eisen niet mogelijk is.”

  •  
Video afspelen

Transport & opslag met aandacht voor het milieu

Onderdelen en complete beursstands worden voor hergebruik zorgvuldig en gestructureerd opgeslagen in onze eigen ruime opslag. Kasten, lichtbakken, prints, balies, vitrines, led schermen: met alle elementen gaan we zorgvuldig om. Zowel tijdens het transport als bij de opslag. Op maat gebouwde kisten en andere beschermende maatregelen zorgen ervoor dat de kans op beschadiging minimaal is. Deze transportkisten maken we van plaatmateriaal dat we niet meer gebruiken en bekleden we vanbinnen met tapijt dat op de stands is gebruikt.

Ook streven we ernaar om onze reiskilometers zo veel mogelijk te beperken. Om dit te bereiken werken we nauw samen met betrouwbare partners in verschillende Europese landen die ons op locatie goede materialen of medewerkers kunnen leveren. Dit is financieel aantrekkelijk, maar is bovenal een enorme besparing op milieubelasting door het transport van mens en materiaal.

Onze bussen en vrachtwagens rijden op diesel, dit komt doordat wij door heel Europa werken en de actieradius van elektrisch rijden momenteel nog te beperkt is. Daarom zorgen we ervoor dat onze motoren voldoen aan de hoogste milieunormen en deze zijn dan ook nooit ouder dan 5 jaar. De personenauto’s binnen ons bedrijf zijn wel hybride of elektrisch.

Partners & Leveranciers