Duurzame en modulaire beursstands

Vandaag de dag vinden we duurzaamheid heel belangrijk. Helaas is het zo, dat met de grote hoeveelheid aan stands en mensen op een beurs, het idee van duurzaamheid vaak het eerste is dat wordt laten vallen. Echter is duurzaamheid meer dan recyclen, goed doen voor het milieu en ervoor zorgen dat spullen langer mee gaan. Het is deel van een groter geheel dat een positieve toekomstvisie biedt. Maar wist je dat deze mindset ook toe te passen is op standbouw?

Modulaire en duurzame beursstands

Er zijn een aantal manieren waarop je zelf kunt bijdragen aan een duurzame stand. De eerste heeft te maken met hoe je duurzaamheid uitstraalt naar potentiële klanten. Je bent misschien al snel geneigd om flyers of booklets uit te geven. Het idee zelf is niet slecht, maar er komt veel papiergebruik bij kijken. Je kunt wat bomen sparen door een andere manier te vinden om deze informatie met je klanten te delen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een app waarin je dit kunt delen met behulp van een QR-code, of een LED-scherm waarop je deze informatie kunt laten zien. 

Als je dingen weggeeft in goodiebags, of dingen uitdeelt aan je personeel, kun je hierbij ook letten op de duurzaamheid. Zijn er dingen die je kunt hergebruiken uit een voorgaand evenement, of gebruik je ter plaatse dingen die je een tweede leven kunt geven?

Wil je eten en drinken cateren bij je stand? Probeer dan zo min mogelijk gebruik te maken van wegwerpproducten. Heb je geen andere keus? Probeer dan materialen te zoeken die recyclebaar zijn. Verder kun je je stand aankleden met mooie planten, om een beetje groen toe te voegen.

Hoe kan de standbouwer helpen?

Je kunt ook een standbouwer uitzoeken die duurzaam te werk gaat. Uit voorgaande projecten blijven er vaak materialen over die hergebruikt kunnen worden, of waar maar kleine aanpassingen aan gedaan hoeven te worden. Ook kunnen zij bijvoorbeeld LED-lampen gebruiken, deze verbruiken minder energie. 

Bij Standcraft nemen we duurzaamheid van begin tot eind mee in ons proces. We maken gebruik van modulaire systemen en kiezen leveranciers die aansluiten op onze duurzame visie. Daarnaast slaan we onderdelen op in onze eigen opslag, zodat we nog zorgvuldiger met de spullen om kunnen gaan. Verder streven we ernaar om onze reiskilometers zoveel mogelijk te beperken, en rijden we elektrisch waar mogelijk.