Standbouw: dit zijn de kosten waar je rekening mee moet houden

Je hebt je bedrijf ingeschreven voor een beurs en bent helemaal klaar om aan je voorbereiding te beginnen; of je zit nog in de oriëntatiefase en wil graag inventariseren wat je aan budget opzij moet leggen. Bij een beursdeelname komen meer kosten kijken dan simpelweg de standbouw zelf. Hieronder zetten we een aantal kostenposten op een rij, die je kunnen helpen bij de voorbereiding.

Kosten voor de beurs

De stand op de beurs, en alles daaromheen, is de grootste uitgave. Als eerste heb je de kosten van de stand zelf. De prijs hiervan kan hoger of lager uitvallen afhankelijk van de locatie van de beurs. Daarbovenop volgt het verhuur van de standplaats, die afhankelijk is van de hoeveelheid m2 die je huurt. Elektriciteit- en waterverbruik worden ook in rekening gebracht. Daarnaast kun je ook nog denken aan eventuele verzekeringen tegen bijvoorbeeld diefstal.

Verder is het goed om na te denken over hoe je op de beurs staat. Heb je bijvoorbeeld catering, of geef je goodiebags weg? Dan komen er natuurlijk extra kosten bij.

Personeels kosten

Je kunt de stand natuurlijk niet onbemand laten. Je moet nadenken over het aantal collega’s dat je op de beursvloer wilt hebben, maar ook over de ervaring die zij hebben. Hebben zij genoeg kennis om jouw bedrijf te representeren, of hebben zij nog extra training nodig? Daarnaast moeten zij ook naar de locatie toekomen, dus komen er eventuele reis- en verblijfskosten bij.

 

Marketing

Aangezien deelname aan de beurs al een hele investering is, wil je natuurlijk wel dat mensen komen opdagen die potentieel nieuwe klanten kunnen worden. Goede marketing vooraf is het halve werk, en een succesvolle beursdeelname kan zelf ook als goede marketing dienen voor het vervolgproces.

Kosten besparen?

Als het op je stand zelf aankomt, kun je het een en ander besparen door stand onderdelen te huren in plaats van te kopen. Denk hierbij wel na over de beurzen die je gaat bezoeken in de toekomst en hoe snel deze elkaar opvolgen. Als je van plan bent regelmatig deel te nemen aan een beurs, dan is kopen op lange termijn voordeliger.

Daarnaast kun je nadenken over verduurzaming. Als je meer wil weten over hoe je dit kunt aanpakken, vertellen we je er hier graag meer over.

Bij Standcraft leveren we op duurzame wijze een hoge kwaliteit, op basis van je budget. Heb je je ingeschreven voor een beurs, en ben je op zoek naar een bedrijf dat jou het gewenste totaalplaatje kan geven? Wij helpen je graag verder.