Verschillende soorten beursstands waar je uit kan kiezen

Ga je naar een beurs? Dan heb je natuurlijk een beursstand nodig. Of je nou een beginnend of ervaren exposant bent, het kan zijn dat je twijfelt over welke soort beursstand voor jou de meest geschikte keuze is. Hieronder sommen we de vier meest gebruikte types voor je op, en geven we je de voor- en nadelen.

Tussenstand

Een tussenstand is een stand met drie muren en één open zijde. Deze stand komt op de beurs het meest voor, en is dan ook de goedkoopste optie. Als je regelmatig exposeert, denk bijvoorbeeld aan meerdere malen per jaar, dan is deze stand de gunstigste optie. Door de hoge hoeveelheid aan wandoppervlak kun je op grafisch gebied veel laten zien.

Het nadeel van een tussenstand is dat je door de hoge hoeveelheid muren niet goed zichtbaar bent. Potentiële klanten kunnen namelijk maar vanaf één kant je stand bezoeken. Ook moet je bij deze stand ervoor zorgen dat je stand zelf uniek is, omdat je in een rij aan stands al snel in de menigte verdwijnt.

 

Eilandstand

Een eilandstand is een stand zonder muren. Daardoor heb je enorm veel zichtbaarheid en is je stand vanaf elke kant toegankelijk. Het nadeel van een eilandstand, is dat je geen wandoppervlak hebt om grafische dingen op te laten zien, en dat er vaak regels gelden over hoeveel van een zijde je mag ‘dichtbouwen’. Daarnaast is dit de duurste stand die er is.

Kopstand

Een kopstand is een stand met één muur en drie open zijden. De stand zelf is volledig aanpasbaar, geeft je nog meer zichtbaarheid dan de hoekstand en geeft je vaak veel ruimte om mee te werken. Het nadeel van een kopstand, is dat er maar één muur beschikbaar is om grafische uitingen op te tonen. Daarnaast is deze optie vaak wat hoger in prijs dan een hoekstand.

 

Hoekstand

Een hoekstand is een stand met twee muren en twee open zijden. De stand zelf is beter aanpasbaar dan de tussenstand, en geeft je meer zichtbaarheid doordat er een muur minder is. Het nadeel van een hoekstand is dat er maar een lage beschikbaarheid is door de ligging ten opzichte van de tussenstanden. Daarnaast is deze vaak duurder dan een tussenstand.

 

Het kiezen van de juiste stand voor een beurs is dus afhankelijk van wat je aan je doelgroep wil laten zien, wat je beursdoel is, en wat je budget is. Zorg dat je dit allemaal scherp hebt voordat je aan een beursdeelname begint. Zo kom je voor zo min mogelijk verrassingen te staan.

Voor Standcraft is geen enkele stand opstelling een uitdaging. Wij willen er samen met jouw bedrijf alles aan doen de meest ideale beurservaring te geven en een stand te bouwen waar we beiden trots op kunnen zijn. Heb je je ingeschreven voor een beurs, en ben je op zoek naar iemand die jou het gewenste totaalplaatje kan geven? Wij helpen je graag verder.